VADÁSZATI FELTÉTELEK


Minden vadásznak és ennek kísérőjének, akik nálunk akar vadászni, ismernie és elfogadnia kell a Romániában érvényes törvényeket és szabályokat.

A romániai törvények szerint, a vendégvadászok egy vadásztársaságnak kell legyenek tagjai saját országukban, és érvényes balesetbiztosítással kell rendelkezzenek a vadászok is és a kísérők is. Mi nem felelünk semmilyen kárral kapcsolatosan vagy bármilyen eseményröl, ami a Romániai tartózkodás idején történik.

Kérelemre rendezünk feliratkozást a kívánt vadászatra és megoldjuk a vadászok fegyverrel Romániába való belépésének formaságait. A kérelmező aláirt „Kérelmet” juttat el nekünk legalább 30 nappal a vadászat kezdő dátuma előtt.


Saját számlánkra előleget kell juttatni, ami 30% a vadászat és a kérelmezett szolgáltatásoknak értékének.
A fegyverrel és töltényekkel Romániába való belépési engedély megszerzésének érdekében, a kérelmezők legalább 15 nappal az érkezés dátuma előtt, el kell juttassák nekünk a szükséges adatokat, amiket megkérünk a Jóváhagyási Értesítésben.

Amennyiben a kérelmező elhalassza vagy érvényteleníti kérelmét, az ok és az időszaktól függetlenül, a feliratkozási előleg vissza nem juttatható. A kérelmeket minim 30 nappal az érkezés dátuma előtt be kell jelenteni. Ebben az esetben egy 15% illeték visszamarad a szervezőnek.

Beigazolt rendkívüli vis major esetén (vihar, köd, áradás, előre nem látható és kikerülhetetlen esemény), a feleket nem terheli kötelesség és büntetések nem alkalmazódnak. Az a személy, aki aláírja a „Feliratkozási Kérelmet”, meghatalmazottnak tekintett azoknak, akik felíródnak a kérelembe.


VADÁSZATI JEGYZÖKÖNYV

A vadászokat a vadászterületen a saját felkészült személyzetünk kíséri. A megszerzett trófeák megtisztítását, kikészítését és csomagolását ugyancsak saját képzett személyzetünk végzi. A trófeák elbírálását saját bíráló bizottságunk végzi a vadász jelenlétében.

Minden vadászat után egy jegyzőkönyv készül, amelyben szerepel az elejtett vad, a trófeák mérete, a sebzett vad, hibás lövések és a szervezési díj. Az összes értékből levonódik a már kifizetett 30% előleg értéke. A végső kifizetés készpénzben történik a vadászat végén, a trófeák elbírálása után. A jegyzőkönyv aláírásával elismerődik, a beírt adatok helyessége.

A vadászok a trófeákat akkor vihetik magukkal, amikor minden illetéket kifizettek és miután kiállítódtak a megfelelő kísérő dokumentumok.VADÁSZATI PERIÓDUSOKGÍMSZARVAS

A trófea mérése 24 órával a kifőzés után történik, nagy koponyával, felső állkapoccsal együtt.
Sebzés és elvesztett vad esetén a vadász 1000 eurót fizet.
Hibás lövés esetén a vadász 150 eurót fizet.
Kiséret, szervezés: 50 EURÓ / nap / vadasz


ŐZBAK

A trófea mérése 24 órával a kifőzés után történik, nagy koponyával, felső állkapoccsal együtt.
Sebzés és elvesztett vad esetén a vadász 300 eurót fizet.
Hibás lövés esetén a vadász 25 eurót fizet.
Kiséret, szervezés: 50 EURÓ / nap / vadasz


VADDISZNÓ - KAN TRÓFEA

KOCA ÉS MALAC
Koca hajtás: 350 EURÓ
Koca les: 450 EURÓ
Malac (30 kg- ig): 150 EURÓ

SEBZÉS ÉS HIBÁS LÖVÉS ÁR
Kan: sebzés 200 euró | hibás lövés 50 euró / drb
Koca és malac: sebzés 200 euró | hibás lövés 50 euró / drb


BARNA MEDVE

Árba beletartozik a bőr (nyersen) és a koponya (kifőzve).
A pontszámot azonnal nyúzás utáni, de sózás előtti bőr mérete adja.

Sebzés: 2500 euró
Hibás lövés: 500 euró
Kiséret, szervezés: 50 EURÓ / nap / vadasz


RAGADOZÓK


A vadász saját kérelmére átveheti a vadhúst is (bőrben, belsőségek és koponya nélkül) a szarvas, őz és vaddisznó esetében 3 euró/kg árban.
A vadbőrt is megveheti 5 euró/kg árban.

VADÁSZHATÓ VADFAJOK

Gímszarvas / Őzbak / Vaddisznó / Farkas / Róka / Borz / Medve